Τρίτη, 2/4/2024 Δράση της μαθητικής εφημερίδας του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Στις 2 Απριλίου 2024 ημέρα Τρίτη , Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Παιδικού Βιβλίου, η ομάδα του μαθητικού περιοδικού Blog…αροντας τον κόσμο προσκάλεσε στο σχολείο δύο συντοπίτες μας εκπροσώπους της σύγγρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας την  κ. Αντωνιάδου Θάλεια και τον κ. Αναγνωστόπουλο Άγγελο.

  Η καθηγήτρια και ο μαθητής  συναντήθηκαν στον οικείο χώρο του σχολείου , εδώ που ξεκίνησε η γνωριμία και η αλληλεπίδρασή τους. Συγκινητική η επιστροφή, ακόμα πιο συγκινητική η μετεξέλιξη της σχέσης, αφού πια και οι δύο είναι πολίτες στων Ιδεών την Πόλη. Αφού παρουσίασαν σύντομα τη συγγραφική τους πορεία άκουσαν τα ερωτήματα των μαθητών όπως : Πώς γράφει ένας συγγραφέας τελικά, αν το  ταλέντο αποτελεί προϋπόθεση, αν ακολουθεί πρότυπα, αν υπάρχουν στιγμές παύσης της έμπνευσης , πόσο δύσκολη είναι η έκδοση ενός βιβλίου… Αυτά και άλλα πολλά κλήθηκαν να απαντήσουν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας μέσω μίας βιωματικής παρουσίασης της σχέσης τους με το βιβλίο  και όχι μιας  τυποποιημένης διάλεξης. Ανέδειξαν  ουσιαστικά   την αξία της λογοτεχνίας  την εποχή της ψηφιακής  τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης μιλώντας  άμεσα και αυθεντικά . Πρότειναν μάλιστα στους μαθητές  βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Βασίλειος Πολύδωρος, η Σύμβουλος  Φιλολόγων κ. Σοφία Πανταζή και ο κ. Πέτρος Σχοινοχωρίτης.

Τα παιδιά μας είχαν χαρεί πολύ όταν εγκαταστάθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες στο σχολείο μας. Χάρηκαν όμως εξίσου όταν  ξεκίνησαν τη δημιουργία της δανειστικής λογοτεχνικής βιβλιοθήκης. Το εγχείρημά τους βρήκε απρόσμενη θετική ανταπόκριση. Υλοποιώντας δράση με τίτλο: «Δωρίζω ένα βιβλίο, χαρίζω ένα θησαυρό!»  κινητοποίησαν τους συμμαθητές τους να βρουν το  «θησαυρό» στις βιβλιοθήκες των σπιτιών τους. Έφτασαν  σε 150 τουλάχιστον τίτλους και συνεχίζουν…Τώρα διαλέγουν τα χρώματα που θα βάψουν το μικρό χώρο της βιβλιοθήκης, αλλά τα χρώματα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, που όντας διαφορετικοί μέσα στη μοναδική πνευματική και ψυχική ομορφιά τους μεταδίδουν αισιοδοξία και πίστη  στον Άνθρωπο!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Θάλεια και Άγγελε!

ΔΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ,  ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑN  ΘΗΣΑΥΡΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *