Εκδρομή στο Βόλο, μια όμορφη πόλη

Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου πραγματοποίησε μια υπέροχη τριήμερη εκδρομή στον Βόλο και οι μαθητές της β’ τάξης έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία. Ξεκινώντας από το Ναύπλιο νωρίς το πρωί με διάθεση και ενθουσιασμό, φτάσαμε στον προορισμό μας και αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε την περιήγηση στην όμορφη πόλη του Βόλου.

Οι μαθητές ανακάλυψαν τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης, όπως τη λιμνοθάλασσα, το κάστρο του Βόλου και τον πανέμορφο κεντρικό πεζοδρόμο με τα καφενεία και τα καταστήματα. Απολαύσαν την τοπική κουζίνα και τα νόστιμα εδέσματα καθώς και τις βόλτες τους στα γραφικά στενά της πόλης.

Την επόμενη μέρα ξεκούραστοι και γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις από την πόλη, επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου, θαυμάσαμε μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικούς θησαυρούς και εκθέματα από την περιοχή της Μαγνησίας και  αναχωρήσαμε για μια εκδρομή στις Μηλιές του Πηλίου. Επισκεφθήκαμε τη βιβλιοθήκη “Ψυχής ΄Ακος” μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας και περιηγηθήκαμε στον ιστορικό οικισμό του χωριού, απολαμβάνοντας την ομορφιά του φυσικού τοπίου και την θέα στον Παγασητικό κόλπο.

Την τελευταία μέρα αναχωρήσαμε για την γραφική Μακρινίτσα. Μόλις φτάσαμε, χαρήκαμε την ιδιαίτερη ομορφιά του βουνού απολαμβάνοντας τη θέα, στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, εξερευνήσαμε τον μαγικό αυτόν οικισμό και απολαύσαμε την αρχιτεκτονική του, τα πλακόστρωτα δρομάκια του με τα παραδοσιακά καφενεία και μαγαζιά και γευτήκαμε τις τοπικές  λιχουδιές.

Μετά από τρεις ημέρες απόδρασης από την καθημερινότητα και απόλαυσης της φύσης και του πολιτισμού, επιστρέψαμε πίσω στο σχολείο μας με πλούσιες εμπειρίες και ανανεωμένη ενέργεια. Η εκδρομή αποδείχτηκε μια μοναδική ευκαιρία για μάθηση και διασκέδαση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *