Δράση παρουσίασης της ειδικότητας του Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου και παροχής πρώτων βοηθειών που υλοποιείται στη ΣΑΕΚ Άργους

Χθές, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 την τελευταία διδακτική ώρα γενικής παιδείας πραγματοποιήθηκε δράση παρουσίασης της ειδικότητας του Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου που υλοποιείται στη ΣΑΕΚ Άργους τα τελευταία 6 έτη.

Η ενημέρωση απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης, που θέλουν να καταθέσουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο μέσω πανελληνίων εξετάσεων και να σπουδάσουν στην περιοχή τους από το 2024.

Η ΣΑΕΚ Άργους υλοποιεί την ειδικότητα αυτή τα τελευταία 6 έτη, με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως τη συγγραφή του πρώτου πιλοτικού οδηγού κατάρτισης (περιλαμβάνεται εξ αποστάσεως διδασκαλία) και τη συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών”.

Το πιο απτό αποτέλεσμα είναι όμως η σύσταση του πρότυπου εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης, χορηγία του Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση. Την παρουσίαση έκαναν οι απόφοιτοι της ΣΑΕΚ και πιστοποιημένοι διασώστες κ. Τασούλης Περσέας και Πύλιος Σπύρος, τους ευχαριστούμε θερμά για την επίδειξη πρώτων βοηθειών στους μαθητές και μαθήτριές μας της Γ’ τάξης.

Παρακάτω παραθέτουμε την παρουσίαση του κ. Φίλιππου Δελή, διευθυντή της ΣΑΕΚ Άργους.

Επιλογή σπουδών στη ΣΑΕΚ Άργους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *