Παρέμβαση πρόληψης του διαδικτυακού εκφοβισμού στο 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (“school bullying”) και της βίας (“school violence”) στον χώρο του σχολείου, στη διαδικτυακή και όχι μόνο μορφή του, παρουσιάζει αυξανόμενες και πολυπαραμετρικές διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Tο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, στις πολλαπλές μορφές και διαστάσεις του μπορούν να αντιμετωπιστούν, μέσα από την πρόληψη και την παρέμβαση, μέσα από διάφορες προσεγγίσεις και μεθόδους για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η πλειονότητα των μεθόδων αυτών και των συνακόλουθων στρατηγικών, προγραμμάτων και πρακτικών εστιάζει στον προληπτικό ρόλο που θα πρέπει να αναλάβουν και να αναπτύξουν τα σχολεία.  Η ενεργός συμμετοχή και η συνεργασία όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στο φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αποτελεί πλέον αναγκαιότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί του σύγχρονου σχολείου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας,  οργανώνουν, αναπτύσσουν και να συντονίσουν ένα σύνολο κοινωνικοπαιδαγωγικών δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και ενός αριθμού παράγωγων ζητημάτων, σε επίπεδο ατομικό, τάξης, σχολικής μονάδας, οικογένειας και τοπικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστούμε θερμά την κα Νίκη Κόλλια, Δικαστή Ανηλίκων Ναυπλίου, τον κ. Παναγιώτη Χουντάλα και την κα Μαρία Παναγιωτίδου, Επιμελητές Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ναυπλίου για τις πολύτιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις τους στα παιδιά της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *