Διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα για τα παιδιά μας της Γ τάξης

Μια πολύ όμορφη εκδρομή που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά και στους συνοδούς καθηγητές τους ήταν εκείνη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, ανά κατεύθυνση προσανατολισμού σε προορισμούς επιστημονικού ενδιαφέροντος, αλλά και που η ψυχαγωγία δεν έλειπε ούτε από αυτή την εκδρομή!

  • Η Ομάδα  Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Τάξης του σχολείου μας, αποτελούμενη από μαθητές – μαθήτριες και τις διδάσκουσες φιλολόγους του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών Αμαλία Μπέλια και Παναγιώτα Μποζονέλου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν βιωματικά στο υπερσύγχρονο και πρότυπο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα στην Αθήνα. Οι μαθητές –  μαθήτριες και οι καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  στον χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής – της Ακαδημίας του Πλάτωνα και να προσεγγίσουν τον  κόσμο της φιλοσοφίας και  τον ‘κόσμο των Ιδεών’  του Πλάτωνα, συμμετέχοντας βιωματικά και διαδραστικά  σε μία διαδρομή  προς τον ιδανικό κόσμο του Πλάτωνα, με τη χρήση  σύγχρονης  τεχνολογίας. Με τη βοήθεια φυσικών αλλά και διαδραστικών εκθεμάτων, ψηφιακών μέσων αναπαράστασης της αρχαίας Αθήνας, της Ακαδημίας,  της ζωής του Πλάτωνα και αποσπασμάτων από τα έργα του  ‘Συμπόσιο’ και  ‘Πολιτεία – Ο μύθος του Σπηλαίου’, μέσω  παιχνιδιών, κουίζ και έργων τέχνης, η ομάδα επισκεπτών του σχολείου μας ανέλαβε  ενεργό ρόλο στην «εξερεύνηση» του πλατωνικού κόσμου, του έργου και των μεθόδων του φιλοσόφου.

περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της «Ακαδημίας» Πλάτωνα

φυσικά και ψηφιακά εκθέματα του Μουσείου

ψηφιακή περιήγηση στην αρχαία Αθήνα

  • Η κατεύθυνση προσανατολισμού Γ’ Υγείας και η Γ’ Θετική ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ανατομίας και στο Μουσείο Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς που μας ξενάγησαν και απάντησαν στις ερωτήσεις των παιδιών. Συνοδοί εκπαιδευτικοί των παιδιών ήταν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Χημεία και Βιολογία αντίστοιχα, η Χριστίνα Αναστασοπούλου και η Ελευθερία Ράλλη.
  • Η κατεύθυνση προσανατολισμού Γ’ Οικονομίας και Πληροφορικής επισκέφτηκε το Τμήμα Πληροφορικής, Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου από την κα Αλετρά και ενημερώθηκαν από τον κ. Βογιατζή για το πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές εξέλιξης των αποφοίτων του τμήματος. Συνοδοί εκπαιδευτικοί των παιδιών ήταν η Μαρία Καρπατσέλη (Υποδιευθύντρια του σχολείου μας) και ο Οικονομολόγος Ευάγγελος Νικόπουλος.

ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής, Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *