Οι senior ambassadors καλωσορίζουμε το 2024 , έτος Ευρωεκλογών

Η ομάδα καθηγητριών και μαθητών-τριών EPAS καλωσορίζουμε το νέο έτος – έτος Ευρωεκλογών με δράσεις που αφορούν στα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη και τη συμμετοχή του στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές, με σκοπό  την ανάδειξη των εκπροσώπων του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μία σημαντική δράση αποτελεί και η συμμετοχή μας στη διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας ‘Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου e Twining Group’ της οποίας αποτελούμε ενεργό μέλος.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στις 8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, όπου συμμετείχαμε δεκάδες καθηγητές-τριες senior ambassadors από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, εκπροσωπώντας τα σχολεία μας. Επίσημος καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Stephen Clark, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας/Διεύθυνση Γραφείων Συνδέσμου του ΕΚ. Ο κ. Clark μίλησε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, και για τη σημασία της συμμετοχής όλων των πολιτών σε αυτές, ειδικά της νέας γενιάς-των μαθητών-τριών μας. Παρουσίασε μία σειρά από δράσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε χώρες της ΕΕ, σχετικά με τις Ευρωεκλογές.

Επίσης, μας ενημέρωσε και για τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με το Σχολικό Πρόγραμμα Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις δράσεις που μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε με τους μαθητές -τριές μας  με θέμα τις Ευρωεκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *