Αν Μαζί Ενωθούμε Αντέχουμε!

 

      ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

  Kατά την διάρκεια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας με θέμα την Προάσπιση Των Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Των Ατόμων Με Αναπηρία οι μαθητές του Γ΄3  νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε μια μικρή πράξη μεγάλης αξίας. Πιάνοντας ο καθένας από έναν μαρκαδόρο ξεκινήσαμε αυθόρμητα  να γράψουμε μια φράση  ή να σχεδιάσουμε ένα σκίτσο που να αποτυπώνει τη σκέψη και  το συναίσθημα μας .  Στόχος όλων μας ήταν να περάσουμε το μήνυμα του συλλογικού πνεύματος και της ενσυναίσθησης  καθώς και να πείσουμε τους αποδέκτες αυτού του κείμενου να προβούν σε απλές, καθημερινές πράξεις που όμως μπορούν να  αλλάξουν την ζωή ενός Ατόμου Με Αναπηρία, που πραγματικά μας έχει ανάγκη.

              

Το παραπάνω κείμενο είναι της μαθήτριας της Γ΄ τάξης Πέννυς Καρούντζου και η φωτογραφία απεικονίζει τη δημιουργία των παιδιών! Τα παιδιά μας διδάσκουν τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή . Τι σημαίνει δράση που αποδεικνύει την αγάπη  και την αποδοχή,  όταν υπάρχει σωστή ενημέρωση από το σχολείο.

   Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
«Η διακηρυγμένη αρχή «ένα σχολείο για όλους», αναφέρεται στο σχολείο της γειτονιάς, στο οποίο εγγράφονται όλα τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία και το οποίο υποστηρίζεται, στελεχώνεται, εξοπλίζεται και διαμορφώνεται,   με συνέπεια να υλοποιείται ο στόχος της ένταξης και συμπερίληψης.»
Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τη σημερινή ημέρα δε μπορούν παρά να αφορούν στην αναγκαιότητα σεβασμού στο δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ώστε να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις και να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει ως ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή σε ό, τι αυτή τη διέπει.
Ευχαριστούμε θερμά την Παναγιώτα Κουτσαύτη (Ψυχολόγο ΠΕ23) και την Αικατερίνη Καραβία (ΠΕ02.50) του ΚΕΔΑΣΥ Αργολίδας για τη δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Α4.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *