Ημέρα της Ευρώπης

Εκδήλωση των ομάδων Epas του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου και του 3ου ΓΕΛ Άργους

    Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022  στο εργαστήριο της Πληροφορικής του σχολείου μας,  11.00-13.30 μ.μ.,   συνδιοργανώσαμε εκδήλωση  με την αντίστοιχη ομάδα Epas του 3ου ΓΕΛ Άργους,  στην οποία συμμετείχαν :

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης – διαδικτυακή σύνδεση από τις Βρυξέλλες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Δημήτριος Σχοινοχωρίτης.

Ο καθηγητής στο ΕΑΠ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αναστάσιος Γεώργας.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Harvard – παράρτημα Ναυπλίου Ματίνα Γκόγκα,

καθώς και αρκετοί από τους μαθητές των δύο σχολείων.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αξίες που προάγει η ΕΕ, στις προτεραιότητες που έχει θέσει, καθώς και στον πολύ σημαντικό ρόλο των νέων – ας μην ξεχνάμε πως το 2022 έχει επισήμως ονομαστεί «έτος Νεολαίας της ΕΕ».

…στιγμιότυπο από τη συζήτηση με τον κ. Κεφαλογιάννη

 

Η εκδήλωση  μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση και στην ψηφιακή πλατφόρμα των εθελοντών της ΕΕ https://together.europarl.europa.eu/el/ και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικοί από το 2ο Γυμνάσιο Άργους, το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου και ο διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.

Οι μαθητές των ομάδων Epas παρουσίασαν εργασίες που σχεδίασαν ειδικά για την Ημέρα της Ευρώπης με  έργα που έχουν γίνει ή γίνονται σήμερα με συγχρηματοδότηση της ΕΕ  (ΕΣΠΑ) για την πόλη, την οικογένεια, το σχολείο και την εκπαίδευση.

Ενδεικτικά, κάποια από τα έργα που παρουσίασαν  οι junior ambassadors του σχολείου μας  είναι:

Α.   έργα στην πόλη του Ναυπλίου, όπως: η δια πλάτυνση – εμβάθυνση του λιμανιού, η βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, η ανάπλαση στενών στην παλιά πόλη, η ανάπλαση της οδού  Αιγίου και πολλά άλλα.

.. φωτογράφηση έργων ΕΣΠΑ στην παλιά πόλη του Ναυπλίου: αποκατάσταση του ιερού ναού Αγίου Νικολάου

…οι μαθητές αναζήτησαν και φωτογράφησαν τις ειδικές σημάνσεις των έργων ΕΣΠΑ στην πόλη του Ναυπλίου

Β. έργα για την οικογένεια και την κοινωνία : Το Κέντρο Κοινότητας και Κινητής Μονάδας, το ΚΕΘΕΑ, το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΗΦΗ, η ένταξη του Δήμου Ναυπλιέων στο πρόγραμμα «Ενέργειες κοινωνικής ένταξης ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» κ.ά.

…επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στη βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης» και συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Γ. έργα στην εκπαιδευτική διαδικασία:  Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα study4exams, προσθήκη αιθουσών σε σχολεία κ.λπ.

Μετά την προβολή των εργασιών τους οι junior ambassadors είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομιλητές της εκδήλωσης και να ανταλλάξουν ιδέες για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ειδικά η κ. Ασημακοπούλου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις απόψεις των μαθητών μας σε σχέση με τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, όπως προέκυψαν από έρευνα και τις ανάρτησαν ως συμπεράσματα στην ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης, ζητώντας τους να της  τα  αποστείλουν.

 

…οι junior ambassadors συζητούν με τους ευρωβουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη

Ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε με ευχαρίστηση στις ‘έξυπνες’ όπως τις χαρακτήρισε ερωτήσεις των μαθητών μας, επιβραβεύοντας και τα μηνύματα που ετοίμασαν για την Ημέρα της Ευρώπης.

…οι junior ambassadors δείχνουν τα μηνύματά τους στον κ. Κεφαλογιάννη ..

..συζήτηση των junior ambassadors, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας με τον κ. Σχοινοχωρίτη…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *