Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου στη δράση του Europe Direct Πελοπόννησος με την Επίτροπο της ΕΕ Elisa Ferreira

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Elisa Ferreira -Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ- στη χώρα μας και στην περιοχή μας, ο οργανισμός Europe Direct Peloponnisos είχε την τιμή να την υποδεχτεί στο Δημαρχείο της Τρίπολης, όπου και στεγάζεται, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

Σκοπός της επίσκεψης της Επιτρόπου  ήταν να συζητήσει με μαθητές-τριες  από σχολεία  της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι-ες  συμμετέχουμε  στο πρόγραμμα << EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου>>.

 Θέμα της συζήτησης – ενημέρωσης  ήταν οι  κύριοι στόχοι της ΕΕ τα επόμενα χρόνια, οι Ευρωεκλογές του Μαΐου – Ιουνίου και οι πολιτικές της Ένωσης σε θέματα όπως το brain drain και η καταπολέμηση φυγής επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας προς άλλες χώρες, η θέση της γυναίκας, η ‘πράσινη ανάπτυξη’, η ‘βιώσιμη πόλη’ και η ‘δίκαιη μετάβαση’ σε δράσεις και ενέργειες  φιλικές προς το περιβάλλον, για τις οποίες γίνονται προσπάθειες να εφαρμοστούν δυναμικά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης,  οι μαθητές – τριες από Λύκεια – υποψήφια Σχολεία – Πρέσβεις του ΕΚ 2023-2024  των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας  είχαμε  την ευκαιρία να θέσουμε  ερωτήσεις σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα και να συζητήσουμε μαζί της σε φιλικό κλίμα, λύνοντας σημαντικές  απορίες μας μέσω των απαντήσεών της.

 Η ομάδα EPAS του σχολείου μας εκπροσωπήθηκε από τους junior ambassadors Χρήστο Τσιωτάκη, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και  Κωνσταντίνα Κόττα, συνοδευόμενοι από τις senior ambassadors Ιωάννα Γρηγορίου (Διευθύντρια) και Παναγιώτα Μποζονέλου. Στην κ. Ferreira υποβάλλαμε τα παρακάτω ερωτήματα σχετικά με τις Ευρωεκλογές:

α.  πώς σχεδιάζει η ΕΕ να ενθαρρύνει  τους νέους να εισέλθουν δυναμικά στην ενεργό ευρωπαϊκή πολιτική, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων και στη συνέχεια να λαμβάνονται υπόψη των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ οι προτάσεις τους;

β. με ποιους τρόπους ή μέσα πρέπει να ενισχυθούν/ ενθαρρυνθούν οι νέοι πολίτες να συμμετέχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, ειδικά αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά; Πώς μπορούν να πεισθούν ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές για αυτούς, για το μέλλον τους, για  την κοινωνία και τη χώρα τους;

Την εξαιρετική  συνάντηση επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού Europe Direct Peloponissos.

Στο τέλος της εκδήλωσης με την κ.Ferreira, οι μαθητές -τριες βγάλαμε ομαδική φωτογραφία καθώς επίσης μετά την αποχώρησή της μάς  μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα με θέμα  τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος<<Σχολεία -Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου>>.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον οργανισμό Europe Direct Peloponissos που μας έδωσε την ευκαιρία να διευρύνουμε ως μαθητές αλλά και ως μελλοντικοί ανεξάρτητοι πολίτες τις γνώσεις μας και να αυξήσουμε  τις προσδοκίες μας για ένα μια καλύτερη και πιο οργανωμένη Ευρώπη.

Εκ μέρους της ομάδας EPAS του 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

η μαθήτρια της Α΄ τάξης Κωνσταντίνα Κόττα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *