Προκήρυξη δράσης ευαισθητοποίησης σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δημιουργία αφίσας

Η ομάδα των senior και junior ambassadors του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Αργολίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2023-24» προτείνει μια δημιουργική δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα τη δημιουργία αφίσας με θέμα:

 

Ευρωεκλογές 2024: Συμμετέχω – Δεν απέχω

Η ψήφος μας αλλάζει την Ευρώπη

 

και καλεί σε συμμετοχή όλα τα Λύκεια της της Π.Ε. Αργολίδας.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές. Στόχος του διαγωνισμού είναι να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής του μηνύματος πως η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει την ανάγκη όλων μας και να συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών και ειδικά των νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και των τριών τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και του Μουσικού Σχολείου της Π.Ε. Αργολίδας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό περιλαμβάνει τη δημιουργία αφίσας, η οποία θα συνοδεύεται από σχετική λεζάντα – μήνυμα (ενσωματωμένη στην αφίσα με ελεύθερη τοποθέτηση). Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπες δημιουργίες. Η αφίσα σχεδιάζεται σε χαρτί canson λευκό διαστάσεων 50×35εκ. με οποιοδήποτε υλικό ζωγραφικής (π.χ. τέμπερες, ακρυλικές μπογιές, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, παστέλ, κάρβουνο και άλλα), καθώς και οποιαδήποτε πρώτη ύλη. Το έργο μπορεί να είναι ζωγραφική, κολάζ, προϊόν ηλεκτρονικού σχεδιασμού ή και συνδυασμός τους. Η αφίσα μπορεί να είναι και σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα έργα θα αποσταλούν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ομάδα των πρέσβεων του 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου έως τις 31 Μαρτίου 2024. Το όνομα και το σχολείο του/της μαθητή/τριας-δημιουργού είναι απαραίτητο να αναγράφεται μόνο στο πίσω μέρος της αφίσας και να είναι σκεπασμένο από το σχολείο του με μαύρη κολλητική ταινία τύπου πανελληνίων εξετάσεων ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία και επομένως η εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Η ομάδα των Πρέσβεων του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου θα παραδώσει τα έργα στην κριτική επιτροπή.

Τα έργα θα κριθούν ως προς τα εξής κριτήρια:

  • περιεχόμενο και σαφήνεια του μηνύματος
  • καλαισθησία
  • επινοητικότητα και αυθεντικότητα
  • δημιουργικότητα και πρωτοτυπία

Τα ονόματα των μαθητών/τριών που θα διακριθούν στον διαγωνισμό καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης, θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου.

Μετά την αξιολόγηση από την επιτροπή, θα βραβευτεί ένας/μία (1) μαθητής/τρια από κάθε τάξη, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει στη διάρκεια της εκδήλωσης του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου για την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο φορέας διοργάνωσης που αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού τα έργα όσων δημιουργών το επιθυμούν θα αναρτηθούν στο info point  του Προγράμματος  «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2023-24» του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου. Η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή των μαθητών / μαθητριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων / κηδεμόνων τους για τη συμμετοχή τους. Θα πρέπει οι γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι δέχονται να δημοσιευτούν τα έργα τους σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης. Οι αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις θα αποσταλούν μαζί με τα έργα.

Η φωτογραφία είναι από τοίχο του σχολείου μας και είναι έργο του μαθητή μας Οδυσσέα Πελεκούδα.

προσκληση για αφισα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΟΝΕΑ για τη συμμετοχή στη δημιουργία αφίσας (1)

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΑΦΙΣΑΣ (1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *