Εκπαιδευτική Εκδρομή της Α’ και Β’ τάξης στην Πάτρα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023  οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α’  και  Β’  τάξης  του σχολείου μας, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές-τριες,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάτρα.

Η Α΄ τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, επισκέφτηκε το θέατρο Απόλλων, το κτήριο που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς και σήμερα στεγάζει τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,  όπου οι μαθητές-τριες διάβασαν  σχετικές πληροφορίες και παρατήρησαν την ιδιαίτερη  αρχιτεκτονική των κτηρίων.

Η Β’ Τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, σε συνδυασμό και με τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου,  επισκέφθηκε το Μουσείο Τύπου και ξεναγήθηκε  από την υπεύθυνη  Κατερίνα Τσίρου σε  ένα από τα παλαιότερα στο είδος του Μουσεία στη χώρα μας, με πλούσιο υλικό, τόσο για την ιστορία της Πελοποννήσου όσο και για την έντυπη δημοσιογραφία.

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μουσείο Τύπου υπάρχουν στον παρακάτω  ιστότοπο:

https://peloponnisossearch.com/el/museum/museum-tipou-patra

Δεύτερος προορισμός επίσκεψης της ομάδας της Β΄ τάξης αποτέλεσε ο εμβληματικός για την πόλη και τον λαό της Πάτρας Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την εθελόντρια Κατερίνα Πανταζοπούλου.

Με τις συγκεκριμένες επισκέψεις, θεωρούμε πως επιτεύχθηκαν βασικοί στόχοι των εκπαιδευτικών εκδρομών, που ως σχολείο έχουμε θέσει ως προτεραιότητα, όπως η καλύτερη κατανόηση θεμάτων που θίγονται στα διδασκόμενα μαθήματα, η βιωματική προσέγγισή τους καθώς και η δημιουργική δραστηριότητα των μαθητών-τριών μας σε τομείς που σχετίζονται με τις ομάδες δράσεων του σχολείου μας, όπως η δημοσιογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *