“Ημέρα της Γυναίκας”- Οι εκδηλώσεις του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Εκδηλώσεις  του 2ου ΓΕΛ  Ναυπλίου για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Η ομάδα  του EPAS – «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τίμησε την «Ημέρα της Γυναίκας» (8η Μαρτίου), με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  1. Στις 8 Μαρτίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας Epas δημιούργησαν ψηφιακό  πίνακα (padlet), με θέμα  «Τιμή στη Γυναίκα της Ουκρανίας»,  αφιερώνοντας   μηνύματα  και σκέψεις στη γυναίκα της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Μπορείτε να  επισκεφτείτε τον πίνακα – αφιέρωμα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://padlet.com/giotabozonelou/boqri7fi3awvhon5

  1. 2. Στις 16 Μαρτίου 2022, στις 13.00μ.μ., πραγματοποιήθηκε  τηλεσυνάντηση με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έλενα Κουντουρά, μέλος – μεταξύ άλλων – της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου για  τα ‘Δικαιώματα  των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων’.

Στη συνάντηση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργαστηρίου της Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, σε απευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες, εκτός από την ομάδα Epas του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, συμμετείχαν οι ομάδες Epas του 3ου ΓΕΛ Άργους και του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης. Επίσης, συμμετείχε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου κ. Σοφία Πανταζή με ομάδα μαθητριών αρθρογραφίας  στο περιοδικό του σχολείου τους.

Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε  το κοινό για  τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα δικαιώματα των Γυναικών όλων των χωρών – μελών της, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που η ίδια έχει αναλάβει   για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, προκειμένου η φωνή τους να φτάνει στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στη συνέχεια  δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις οποίες απάντησε με μεγάλη προθυμία, κυρίως για τον τρόπο που η Ένωση αντιμετωπίζει τη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους της.

  1. Στις 18 Μαρτίου 2022, στις 12.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Γυναίκα εσύ…», στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές:

– η κ. Γεωργία Μπαμπανικολού, ως εκπρόσωπος του Europe Direct Πελοποννήσου, η οποία  αναφέρθηκε στην Έμφυλη βία.

-η κ. Μαρία Ράλλη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων και της Επιτροπής Ισότητας, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες  για τις  πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ναυπλιέων αλλά  και τους στόχους που έχει θέσει για τη βελτίωση  της  ποιότητας ζωής των γυναικών στην πόλη μας.

– ο κ. Γεώργιος Κόνδης, καθηγητής κοινωνιολογίας, μέλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που παρουσίασε τη  θέση της  Γυναίκας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινότητα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους  για τη σημερινή γυναίκα ως  μητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη-επαγγελματία, μετανάστρια, άτομο με ειδικές ικανότητες και εθελόντρια, αφού συνομίλησαν μαζί τους, πήραν συνεντεύξεις και τις επισκέφτηκαν στον χώρο εργασία στους.

Η ομάδα Epas του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης παρουσίασε τη γυναίκα κατά την περίοδο της πανδημίας covid-19 και πώς αντιμετώπισε τη δύσκολη αυτή περίοδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συζήτηση  των μαθητριών και των μαθητών  Epas με τους ομιλητές  της ημερίδας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, αφού αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελληνίδα, οι πραγματικές ανάγκες της καθώς  και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *