Ονειρεύομαι μια Ευρώπη………………….

Εκδηλώσεις  της ομάδας

Epas – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

για την Ημέρα της Ευρώπης

 

Τα μέλη της ομάδας Epas – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τιμήσαμε την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης με δραστηριότητες  που υλοποιήσαμε  εντός και εκτός του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στον χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκε  …workshop όπου  οι juniors ambassadors σχεδίασαν κάρτες με  μηνύματα – συνθήματα, απεικονίζοντας το όνειρό τους για το μέλλον της ΕΕ.

…οι junior ambassadors ‘σχεδιάζουν’ το μέλλον της ΕΕ όπως το ονειρεύονται…

Τα όνειρα και τους στόχους τους οι junior ambassadors τα κατέγραψαν επιγραμματικά:

 

 

..στο τέλος έδωσαν  την υπόσχεση:

 

Τη Δευτέρα  9 Μαΐου 2022, μέλη της ομάδας, κρατώντας τις κάρτες με τα συνθήματά τους, συμμετείχαν στην εκδήλωση του Europe Direct της Πελοποννήσου και του Δήμου Ναυπλιέων, όπου το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγήθηκε με τη σημαία της ΕΕ. Σκοπός της δράσης ήταν  η επικοινωνία και η προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, καθώς και της πεποίθησης ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή σημαία, ανέφερε η σχετική δήλωση του Europe Direct.

Τις κάρτες με τα μηνύματά τους οι junior ambassadors τις έχουν αναρτήσει στα κιγκλιδώματα του σχολείου μας, διατρανώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες και τα όνειρά τους   για το παρόν και το μέλλον της ΕΕ σε κάθε πολίτη της πόλης μας, σε κάθε νέο και νέα –  μαθητή και μαθήτρια  αλλά και σε κάθε επισκέπτη της.

Η δράση των μαθητών  αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού το όνειρό τους και η υπόσχεσή τους για την προάσπιση ευρωπαϊκών αλλά και πανανθρώπινων αξιών, όπως είναι η ειρήνη, η συνεργασία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη κ.ά.  διατυπώνεται σε μια δύσκολη συγκυρία, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία. ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *