Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η ομάδα EPAS του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του σχολείου μας διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ισότητα των φύλων και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ευρωβουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ισότητα των Φύλων: Ορόσημα και Προκλήσεις» και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και από τα δύο σχολεία. Η κ. Κουντουρά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η έμφυλη βία, θύματα της οποίας είναι κυρίως οι γυναίκες στις οποίες ασκείται σωματική, σεξουαλική ή ψυχική βία, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία σιωπηλή πανδημία σε έξαρση. Στόχος της ΕΕ είναι η εφαρμογή μιας κοινής στρατηγικής για την ισότητα των φύλων και τον τερματισμό της έμφυλης βίας μέσω μιας σειράς πρακτικών που θα εφαρμοστούν σε όλα τα κράτη μέλη και όχι μόνο. Όπως τόνισε, δεν αρκεί μόνο η ψήφιση των συγκεκριμένων νόμων αλλά και η τήρησή τους, ώστε να καταφέρουμε να εκμηδενίσουμε την έμφυλη βία και να μιλάμε πια για πραγματική ισότητα των φύλων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Αρκαδίας κ. Μαρίνα Ρόζη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης κ. Ελένη Καρούντζου και η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Νήσων Ιονίου, κ. Μαρία Καλογεράκου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διευθύντρια κ. Άννα Ζέρβα και τους συναδέλφους του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης για τη συνεργασία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *