Συνεργασία του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule από το Ottobrunn Μονάχου στο πρόγραμμα Erasmus

Tην  Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 με μεγάλη χαρά  υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας εκπροσώπους από το Λύκειο Carl-Steinmeier-Mittelschule του Ottobrunn Μονάχου,  τη διευθύντρια κ. Christina Schmidt και την καθηγήτρια κ. Anna Pinakidou, τον κ. και την κ. Hans Schmidt καθώς και τον δήμαρχο του Ottobrunn  κ. Thomas Loderer.

Κοινό σημείο των δύο σχολείων, εκτός από την αδελφοποίηση των  πόλεών μας, αποτελεί η διαπίστευση στα πλαίσια του προγράμματος Erαsmus+ που μας  δίνει μοναδικές ευκαιρίες και  δυνατότητες  γνωριμίας, επαφών και καλλιέργειας σχέσεων ανάμεσα στα μέλη των δύο σχολικών αλλά  και των ευρύτερων κοινοτήτων: εκπαιδευτικών – μαθητών/τριών-συλλόγων γονέων και κηδεμόνων – τοπικών αρχών κ.ά.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την προετοιμασία των αμοιβαίων κινητικοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που θα πραγματοποιήσουμε την ερχόμενη σχολική χρονιά, για μία εβδομάδα το κάθε σχολείο στο Ναύπλιο και στο Ottobrunn αντίστοιχα αλλά και την περαιτέρω συνεργασία μας.

Συζητήσαμε τα θέματα που θα απασχολήσουν τις ομάδες  των δύο σχολείων και θέσαμε τους άξονες εργασίας και συνεργασίας:

α. Προώθηση της αποδοχής και της εκτίμησης των πολιτισμικών διαφορών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. β. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά τα μέτρα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

γ. Περαιτέρω ανάπτυξη του σχολικού προφίλ όσον αφορά την υπεύθυνη και βιώσιμη χρήση των οικολογικών πόρων.

δ. Μετεκπαίδευση στη χρήση ψηφιακών μέσων.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ottobrunn  περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου μας.

 

Η κ. Christina Schmidt στην είσοδο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Ξενάγηση στην αίθουσα της πληροφορικής του σχολείου μας.

 Την Παρασκευή 14/6, το Σάββατο 15/6 και την Κυριακή 16/6 η ομάδα από το σχολείο της Βαυαρίας και ο Δήμαρχος του Ottobrunn  θα επισκεφθεί και θα ξεναγηθεί στην πόλη του Ναυπλίου και σε σημαντικά τοπόσημα της περιοχής μας, όπως στην Ακρόπολη και στους θολωτούς τάφους στις  Μυκήνες,  στο αρχαίο θέατρο του Άργους,  στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και στο αρχαίο θέατρο  της Επιδαύρου.

Αποχαιρετήσαμε τους νέους φίλους μας και δώσαμε ραντεβού για τον Οκτώβριο που θα τους υποδεχθούμε πρώτοι εμείς στην πόλη και στο σχολείο μας μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

                                                                                                             Η  ομάδα  Erasmus του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *