Οδηγίες υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Οδηγίες προς τους/τις υποψηφίους/υποψήφιες ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων

-Ως ώρα προσέλευσης των υποψηφίων κατά τις ημέρες εξέτασης ορίζεται η 7.30 π.μ. 

– Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών (π.χ.smartwatch) ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις. Η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

-Οι υποψήφιοι/-ες καθώς προσέρχονται στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

– Κάθε υποψήφιος θα παραλάβει μόνο ένα τετράδιο και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει ορθή διαχείριση των  σελίδων που περιέχει.

                                                          ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Υποψήφιος/υποψήφια που φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από αυτά που απαγορεύονται, αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζόμενου, θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

 • Ελέγχουν αν αυτά είναι εσωτερικά καθαρά, δεν έχουν τσαλακωμένα φύλλα και αν έχουν τον ίδιο αριθμό φύλλων με αυτόν που αναγράφεται στο εξώφυλλο του τετραδίου.
 • Συμπληρώνουν τα ατομικά τους στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εσώφυλλο του τετραδίου.
 • Συμπληρώνουν το εξεταζόμενο μάθημα σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εξώφυλλο του τετραδίου.
 • Περιμένουν τους επιτηρητές να ελέγξουν ότι ο υποψήφιος έγραψε σωστά τα στοιχεία του, κάνοντας αντιπαραβολή, των στοιχείων που έγραψε, με αυτά του δελτίου εξεταζομένου. Οι επιτηρητές επικολλούν τα αυτοκόλλητα αριθμητήρια και τα καλύπτουν με αδιαφανές μαύρο αυτοκόλλητο.

 

 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ:

 • Πρέπει να ελέγξουν αν έχουν πάρει όλες τις σελίδες που πρέπει να είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
 • Πρέπει να ελέγξουν αν είναι όλες οι σελίδες ευανάγνωστες.
 • Πρέπει να ελέγξουν αν τα θέματα αντιστοιχούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο μάθημα της ημέρας καΙ στην κατεύθυνσή τους όταν πρόκειται για μάθημα κατεύθυνσης.
 • Πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες (τελευταία σελίδα).
 • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν blanco για το σβήσιμο.
 • Δεν μπορούν να γράφουν πράγματα άσχετα με το εξεταζόμενο αντικείμενο.
 • Πρέπει στην 1η σελίδα του τετραδίου στο επάνω μέρος να γράψουν το εξεταζόμενο μάθημα και την ημερομηνία όπως αυτά αναγράφονται στο πάνω μέρος της 1ης σελίδας των θεμάτων.
 • Τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον υποψήφιο ως πρόχειρο, αφού αναγράψει σαφώς την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσει ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση.
 • Οι υποψήφιοι/υποψήφιες πρέπει να διαχειριστούν με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν χωρίς την πρότερη ενημέρωση της ΚΕΕ, και πιθανής άδειας αφού οι σελίδες του τετραδίου είναι επαρκείς για τις απαντήσεις.

Για τους μετακινούμενες/μετακινούμενες υποψήφιους/υποψήφιες τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι:

06:45  ΚΑΡΝΑΖΕΪΚΑ

06:55  ΚΑΝΤΙΑ

07:10  ΔΡΕΠΑΝΟ

07:30  ΝΑΥΠΛΙΟ -Ε.Δ/ΡΑΣ

 

07:20  ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

07:35  ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ (ΜΕΣΑ)

07:40  ΑΡΙΑ -ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

 

07:10  ΤΟΛΟ

07:15  ΑΣΙΝΗ

07:20  ΛΕΥΚΑΚΙΑ

 

07:00  ΑΜΑΡΙΑΝΟΣ

07:15 ΜΑΝΕΣΗ/ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

07:20 ΤΙΡΥΝΘΑ

07:25 ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ

07:30 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

 

07:15 Ν. ΡΟΕΙΝΟ- ΠΡ. ΗΛΙΑΣ- ΑΓΙΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ

 

06:30 Ν. ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

06:45 Α. ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

07:05 ΛΥΓΟΥΡΙΟ

07:25 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

07:40 ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ

και επιστροφή στις 14:30.

Καλή επιτυχία σε όλα μας τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *